tiistai 24. elokuuta 2010

Tapaturma

Viime yönä pyykit laitettuani kuivumaan palasin vielä keittiöön ja näky oli mitä kamalin. Eli edestä täytettävän pesukoneen luukun saranapuolelle jumiin oli jäänyt kilpparitytön (Calienten) takajalka. Siinä hän roikkui pää alaspäin, muut sisarukset ja mamma vieressä levottomasti seuraten.

Siinä sitten hetken tilannetta tutkiessani tulin siihen tulokseen, ettei luukkua pysty laittamaan auki tai kiinni enempää, muuten jalka olisi murskaantunut totaalisesti. Avokkini oli jo yläkerran makkarissa ja häntä sitten aloin huutamaan apuun. Kurkku on vieläkin kipeä, sillä makkariin ei juurikaan kuulu äänet alakerrasta. Huusin varmaan kymmenisen kertaa täysillä mitä kurkusta lähtee samalla pidellen pentua ettei joudu roikkumaan tuossa piinaavassa asennossa.

Vihdoin avokkini kuuli hätähuudot ja juoksi avuksi. Ensin katsottiin millä luukku saataisiin irti (repimällä ei onnistunut) ja ruuvimeisseliä siihen tarvittiin. Caliente oli jo tässä vaiheessa tikannut käsiäni noin parikymmentä kertaa, mutta en sitä juurikaan ollut huomioinut vaan pennun auttaminen oli pääasia. Niskaotteella sitten sekin loppui ja pentu pysyi paikoillaan ja jotta ruuvit saatiin auki piti luukun olla sopivasti auki, jolloin jalka pusertui hieman enemmän ja sen huomasi pennun sydäntäsärkevistä huudoista ja muutaman kerran sai vielä tikattua käsiäni.

Vihdoin kireät ruuvit saatiin auki ja pentu pääsi vapauteen. Verisenä ja nilkuttaen meni heti mamman nisälle lohtua hakemaan. Avohaavoja ei löytynyt eli kaikki veri oli minun käsistäni. Lievä shokkitila ilmeisesti oli ja silittelin pennun päätä pitkälle yöhön. Pentu rauhoittui ja hetken päästä oli jo mamman häntää jahtaamassa.

Hieman vielä varovasti käyttää jalkaa, mutta se näyttäisi olevan oikeassa asennossa ja juoksukin onnistuu eli seuraan tilannetta.

Mitä tulee minun käsiini niin joo onhan noita puremia arviolta 20-30 ja kipeitähän ne ovat, mutta onneksi pennun hampaat ei ole niin pitkiä vielä. Pikkurillini jossa oli jo ennestään niveltulehdus on tikattu aika hyvin ja tosi kipeä. Pitäisi varmaan hankkia antibioottikuuri ihan varmuuden vuoksi.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hui kauhistus! Onneksi pennulle ei tuon pahemmin käynyt - kuulosti kyllä kamalalta koko tilanne. Paranemista kasvattajan käsille, kyllä se AB kannattaa hakea. Kissanpurema se on pienenkin kissan purema. Paranemistoivotukset molemmille! :)