torstai 14. huhtikuuta 2011

Yksi on joukosta pois

Tänään ell lopetti Diamond Expresson, OSH n 22 diagnoosina Portosysteeminen shuntti. Eli synnynnäinen kehityshäiriö maksassa. Tasan viikko sitten käytiin ell ja hän sai antibiootin, kun paino ei ollut noussut muiden tapaan. Tehohoidosta huolimatta paino vain ei noussut koko viikon aikana. Illalla sitten sai neurologisen kohtauksen, jolloin tiesin ettei pentua voi auttaa vaan ainoa vaihtoehto on lopetus.

Nyt kyllä takki on aivan tyhjä ja pitäisi valmistautua viikonlopun näyttelyyn. Saas nähdä mitä siitäkin tulee. Minuthan on määrätty vuodelepoon jalanpohjien rasitusvammojen vuoksi ja kaiken lisäksi silikoninivel rystysessä on jotenkin pielessä. Törröttää aika ilkeästi eikä sitä oikein uskalla käyttää. Kipeäkin on.

Ninin pennut syntyivät maanantaina varhain aamulla. Lauantaina näytti synnytyksen alkaneen, mutta eipä se sitten alkanutkaan eikä muutenkaan näyttänyt olevan mitään syytä mennä päivystykseen. Ensimmäinen pentu syntyi normaalisti, mutta sitten kaikki loppui ja aamulla heti mentiin ell. Ultrattiin ja yhtään sydäntä siellä ei liikkunut. Supistushormoonin avulla saatiin seuraava pentu kuollut OSH n 23 ulos, mutta viimeinen OSH f 24 jouduttiin sektioimaan. Suuri tyttö henkäisi viimeisiä henkosia ja siirtyi veljensä rinnalle sateenkaarisillalle. Molemmat pennut olivat n. 115g ja aiemmin syntynyt SIA poika oli 92g nyt jo 137g. Emo on toipunut hyvin ja iloinen ainokaisestaan. Isukki ja hoitosetä Mad ovat myös hyvin innokkaita hoitamaan pentua. Usein joudun hieman menemään väliin, kun pojat niin haluaisivat pikkuista leikkimään.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Voi, ompa ollut paljon surua siellä. Voin kuvitella, että on takki tyhjä. Osanotto ja halaus. Kyyneleet nousi silmiin täälläkin. :(

Ammenna voimaa jaksamiseen niistä kehräävistä, pehmeistä pentupalleroisista, jotka teille jäivät.