maanantai 15. syyskuuta 2008

Keinoemona

En kyllä ymmärrä miksi maitoa ei tule vaikka nisät ovat täynnä. Mahtaako annetuilla lääkkeillä olla jotain vaikutusta asiaan. Tiedä sitä sitten, mutta pentu on joko punainen blondi tai nisistä ei yksinkertaisesti vain tule mitään. Eli on ympärivuorokautisessa keinoruokinnassa ja syökin suhteellisen paljon kerralla verraten painoonsa, mutta en ala rajoittaa määrässä. Eiköhän pentu lakkaa syömästä tultuaan täyteen. Välillä ruokintaväli on jopa 4 tuntia, mutta 2-3 tuntia on se vakio.

Anni etsii varmaan kuollutta pentuaan tai jotain, kun kävelee ympäriinsä kutsuen jotain. Vähän kuin olisi kiima, mutta sitä en usko. Pennun kuviosta sen verran, että on joko yksivärinen tai tiketti.

Nyt täytyy mennä napsimaan kuvia Diivan pennuista.

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Välillä maito ei nouse heti... ja joskus yksi pentu ei riitä saamaan aikaan maidontuotantoa. Oletteko eläinlääkärin kanssa kokeilleet maidontuotantoa edistävää lääkettä?

Anonyymi kirjoitti...

Mutta taas jos nisissä on maitoa ja vain yksi pentu imemässä niin maidontuotantoa edistävä lääkitys ei aina ole hyvästä. Meillähän esim Toscalle se meinasi aiheuttaa nisätulehduksen kun maitoa oli liikaa ja vain kaksi ipanaa imemässä. Onneksi Stellan pennut auttoivat ja imivät nisät pehmeiksi ja saivat maidon tuotannon kunnolla käyntiin, jolloin pienempien oli helpompi saada maito ulos!

Eirenen kissala kirjoitti...

Siis kyllä maito on noussut, mutta ei tule ulos. Eläinlääkäri myös havaitsi maidon nisissä eli siksi ei siihen mitään saanutkaan.
Ihmeellistä! Ell sanoi, että joskus jos synnytys on ns. kesken niin se voi vaikuttaa ettei lähde maito virtaamaan.
Pennulla on kuitenkin todella hyvä imu ja on nisällä jos hieman laitan korviketta siihen, mutta hetken päästä lopettaa imemisen ja alkaa huutaa ruokaa!!
Eli näistä päätellen maito ei ole kuitenkaan kunnolla noussut, mutta en tosiaan lähtisi kokeilemaan mitään lääkettä, kun vain yksi pentu. Homeopatiaa voisi koittaa.

Eirenen kissala kirjoitti...

Niin ja Anni on niin rakastunut vauvaansa, etten haluaisi viedä Diivan ruokittavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Voitko tuoda jonkun Diivan isoista pennuista imemään Annia? Niillä on kumminkin jo niin vahva imu että varmasti maito lähtee tulemaan jos on tullakseen! Ne jaksaa kumminkin imeä varmaan vaikka vain huvituttinakin jonkin aikaa...